Za týden touhle dobou už budeme všichni vědět, jaký byly letošní podzimní Kobylky, co sou Rozcestníkový. Jo, letí to děsně, od konce června, kdy jsme začali s přípravou, uběhly už skoro 3 měsíce a Svatej Václav cinká na zvonek! :)
Startovka se zlehounka plní, teď v podvečer v neděli před večerníčkem v ní máme 50 dvojic, do limit teda ještě 10 chybí. Možná se ještě nějaká zapomenutá Kobylka regne, ale určitě pak pár (obvykle 10% odpadne). Pro připomenutí, těm, co se odhlásí do úterka 24. vracíme ze startovného 400 Kč. Později odhlášeným už pak nevracíme nic. Ale protože má naše země za sebou vodní apokalypsu, rozhodli jsme se, že z každé takto pozdě odhlášené dvojice dáme 500 Kč na pomoc zasaženým povodněmi. Budu přesnější, peníze dáme Liborovi Hubálkovic (nebo tomu, komu určí), který už několik dní bojuje s následky velké vody v Bělé pod Pradědem. Proč jemu? Protože je to jedna z našich nejvěrnějších Kobylek (a letošní podzimní Kobylky tematicky vyhranil) a hlavně proto, že je to super chlap. Víme, že ho to nespasí, ale taky víme, že každá koruna se počítá! Takže … čím víc storno od středy dále, tím víc peněz na dobrou věc!
Z přípravného soudku … nedalo mi a nahlédl jsem do místních lesů. Jako na první pohled, kdy už se zase práší za kolem, by se dalo říct, že je vše v pořádku. Ale úplně tomu tak není. Hory tu dostaly “jen” něco přes 150 mm srážek za pár dní a dost do toho zafučelo. Výsledkem bylo dost popadaných stromů. Aktuálně se zdá, že hlavní lesní cesty jsou už všude prořezané, ale určitě nějakej ten padlej strom zůstane ležet na cestách vedlejších i o příštím víkendu. Nemyslím si, že by to nějak znatelně ovlivnilo závod, ale je nutné s tím počítat, pokud se vydáte na vedlejší lesní zkratky. Podle dnešního “výkřiku do lesa” se ale zdá, že to bude více než v pohodě. Musí, projet všechno stejně už nezvládnu. :) Jednu kontrolu jsem teda přesunul, ale to bylo kvůli geografické kolizi s Traktoriádou v Bozkově. Ale k tomu více při výkladu trati v sobotu.
Jiný přípravný soudek mi říká, že už máme doma většinu cen, zbylé napevno domluvené na předání koncem příštího týdne. Cen by mělo být dost a večer tedy bude i oblíbená tombola. A když jsem u večera, testovali jsme včera poslední kontrolu – čamburínu. Hlavně její Rozcestníkové rozšíření, tedy figurku turisty a rozcestníku. A ještě že jsme tak učinili! Turista, jak má na zádech karimatku a bágl, byl trošku nestabilní a padal k zemi až moc ochotně. Bylo ho nutné vyvážit a tak jsme mu na krk pověsili zepředu foťák. :) Stojí o něco stabilněji, ale i tak vám určitě přinese hodně bodů, které, přeci jen, nebudou tak vydřené.:)
Poslední věc, co dnes mám, je menší změna v organizaci. Rozhodl jsem se, protože můžu :), že registrace proběhnou všechny až v sobotu a začneme s nimi o půl hodiny dříve. V pátek ale přijeďte, budete moct trénovat čamburínu, což víte, že je opravdu důležité, protože žádný čamburíňák “z nebe nespad”!. V sobotu ale hned při registraci, a to je velká změna, budeme vydávat mapy. A naopak kartičky dostanete až před startem. Je to z jednoho prostého důvodu. Kontroly jsou na známých místech a tak nechceme, abyste byli pokoušeni jejich cvakáním ještě před startem. Nicméně, představte si, kolik budete mít ráno času (teda jestli dorazíte včas), na mapování! Inspirací nám byly i závody Napříč Českou Kanadou, které pořádá náš spřátelený Šrottým Kunžak. Který, jen tak mimochodem, letos taky dorazí!. Tak jo, dneska vše, těšte se, protože my se taky těšíme! A to jako moc! :)

Vyvaž turistu foťákem a storno na povodně

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..