O víkendu jsme uspořádali další, letos už čtvrté, podzimní Kobylky. Tentokrát to byly kobylky Rozcestníkové! Tradičně jsme trefili víkend pro lidi, co maj studenej vodchov a můžeme teda s jistotou říct, že na termínu nezáleží. Ve Sklenařicích prostě bude na podzimní kobylky dycky podzim. Krakonoš a Muhu to tak prostě chtějí. :)
Co je ale skvělý, že vy za náma přijedete i do oškliva a protože letos bylo vlastně jen trošku chladnějc a kapek hodilo jen pár před startem a pak něco trošku utrousilo během dne, dorazilo k nám rekordních 55 dvojic. Od úterní uzávěrky se odhlásil nebývale nízký počet dvojic (4), ale dokonce víc (5) se jich doregistrovalo na místě, což nás opravdu mile překvapilo! Když jsem u těch odhlášek po uzávěrce storna, slíbili jsme za ně poslat peníze na pomoc nějaké obci, co je nedávno zasáhly ničivé povodně. Poradili jsme se s Liborem Hubálkovic (který několik dní pomáhal v zasažené oblasti Jeseníků) a ten náš dar, který jsme nakonec navýšili ze slíbených 4 x 500 Kč na 5000 Kč, nasměrovali obci Bělá pod Pradědem. K navýšení jsme přistoupili i díky tomu, že jste od nás z krámku zase nakoupili pár věcí a přispěli nám na to také sběratelé absolventských vizitek, kteří nás v sobotu také ve velkých houfech navštívili. Mimochodem, to bylo těch pár aut navíc, co se tak trošku přestávaly vcházet na připravené parkovací plochy.
Když se dívám na výsledky, tak mě moc těší, že se s nástrahy trati a místních kopců a údolí nakonec popralo 5 týmů mladších a 5 starších nadějí. A stejný počet bylo i dam. Nejobsazenější byly tradičně mixy a mužské dvojice a tady také byly vidět profesionální sportovní výkony, kde Radynebike.cz tradičně brali celkové vítězství za všechny posbírané kontroly a to i proto, že je druzí místní Muži na start! nepochopitelně nepřehodili v čamburíně. :) Mile mě překvapil výkon Fialových opic a úplně šokoval výsledek Kunratického Go&Yacht Clubu (v kategorii MN), kteří byli celkově 7.!
Co jste kladně hodnotili, aspoň doposud, byla připravenost a organizovanost akce. Jsme za to o to víc rádi, když jsme byli díky absencím, cca v polovině obvyklého počtu. Trošku jsme proto i zredukovali technické zázemí, hlavně IT. Časomíra ale docela chyběla a příště ji zase chci zpátky. Bez lokální wifi jsme se ale obešli docela dobře, ale je fakt, že to je dáno tím, že na cílový čas píšeme a zpracováváme ručně. A to jde jen při menších počtech dvojic. Takže, moji milí spolupořadatelé, ještě jednou vám děkuji za pomoc! Dále jsme rádi slyšeli chválu na propracovanost tématu a to jak před akcí, tak na akci samotné. Tady musím opravdu hodně moc poděkovat našim milým Ztraceným Semilkám, které nás vybavily nejen nástroji pro značkaře, ale také barvami, které jsme poté využívali na malování turistických značek na tváře (a v mém případě i velmi vysoké čelo :)) organizátorů a účastníků. Akci to fakt hodně rozsvítilo, jen je škoda, že nakonec nikdo z KČT nedorazil, aby to viděl na vlastní oči a večer předal ty nádherný perníkový rozcestníkový medaile. A ještě jedna chvála ráno zazněla a to k připraveným buchtám a občerstvení, co naše ženy organizátorky připravily. I díky tomu byla i v sychravém počasí na Kobylkách už od rána super domácká atmosféra.
Mimochodem, atmosféru tvoří nejvíc účastníci a velmi jí pomohli naši milí Šroťáci, kteří konečně po letech poprvé přijeli a to hned ve velkém počtu! Byli prvními týmy v historii všech našich závodů, co startovaly z hospody! Trošku mě teda zklamali, že zvládli jen 2 občerstvovačky ze 3 možných, ale prý byly málo časově dotovány, na což podávali i protest. :) Fakt mě tahle partička bavila a jak oni, ale i další dnes nejmenovaní mohli za to, že byl závěrečný večírek až k nezapamatování parádní a v neděli pak nebyla moc síla psát jakékoliv zhodnocení. Dnes je sice už pondělí, ale protože se raději soustředím na zveřejnění dalších fotek místo přidávání dalších plků, nechám už další slova na vás. Budeme samozřejmě rádi, pokud nám akci zhodnotíce formou komentáře pod tímto článkem, na facebooku nebo instagramu nebo nám napíšete e-mail. Systematický dotazník na podzim neděláme, necháváme to na invenci vás, našich zlatých Rozcestníkových kobylek! A prosím, nezapomeňte také vyplnit svůj postup, zajímá nás, jak jste to vlastně jeli!
V závěru už jen ze srdce děkuju našim regionálním sponzorům a podporovatelům, protože i na jejich ceny jsem už chválu slyšel a to i proto, že jsme měli zase docela bohatou tombolu. A těšíme se, že mnoho z vás potkáme už za pár dní na Čikovské čivavě, vězte, že to tam bude ještě vo dva fousy lepší! :D

Rozcestníkové kobylky za námi!

8 komentářů u „Rozcestníkové kobylky za námi!

  • 4.10.2024 (19.30)
    Trvalý odkaz

    Ahoj Kobylky,
    moc děkuji organizátorům za další parádní závod, zakončený skvělým kulturním programem. Organizace byla skvělá, jako obvykle, počasí přívětivé a společnost milá a zábavná. Celou akci sem si moc užila a už teď se těším na akce další :-)

    Reagovat
  • 1.10.2024 (20.20)
    Trvalý odkaz

    Zdravím všechny Kobylky,
    myšleno lidičky organizátory, ale i soupeře z kategorie a ostatní závodníky. Konečně jsem se odhodlal okusit “podzimní část” Vašeho skvělého “závodního počinu”, když mě doposud brzdila větší vzdálenost lokace, respekt z kopců a taky i obava z vypočítavosti horského počasí. Ale jak říká klasik: “Není špatného počasí, ale špatného oblečení!”. Kopce nezklamaly a počasí bylo přívětivé, a parťák Junior dospěl v závodníka, kterému nelze stačit. Myslím, že i v MM jsme zanechali další pěknou stopu, ale ve mě zanechala stopu hlavně Vaše neskutečná kreativita a hravost. Vše korunovali pěkná místa kontrol a panoramatické výhledy. Děkujeme a těším se opět příští rok na “letní klasiku” a snad i “podzimní tradici”. A klobouček na závěr!
    Petr a Tom z Kožíšci Boys

    Reagovat
    • 2.10.2024 (20.46)
      Trvalý odkaz

      Ahoj Petře! Jsem moc rád, že jste konečně sebrali odvahu a dorazili jste i na naši “podzimní” tradici, co jsem původně jako tradici nezamýšlel. :) Poprali jste se s tím úplně skvěle a je vidět, že vaše výsledky nejsou náhodné, naopak, jak půjde čas, půjdete ještě nahoru. Teda jestli Tomášovi budeš stačit! :) A ČČ nezkusíte? :D

      Reagovat
      • 3.10.2024 (18.13)
        Trvalý odkaz

        Bohužel, celý říjen už máme plno, tak snad příště. Ještě jednou díky za super zážitek…
        Petr

        Reagovat
  • 1.10.2024 (14.39)
    Trvalý odkaz

    Ahoj Kobylky,

    my taky moc děkujeme (!!!) za super závod, pro juniora rozhodně motivační (už se vyptával na další závody) – kontroly tak akorát od sebe, aby to nebylo zadarmo, ale aby se nejelo 50 minut bez kontroly (ono to pak děti nebaví). Kdyby tatínek nezdržoval a junior na něj nemusel na kopci párkrát čekat, tak mohlo být bodů i o něco víc :-) A taky čamburínu musíme potrénovat – to je evidentně naše achilova pata.
    No a příště už z MN bude SN a tatínek bude zase o rok starší, to nechci vidět …

    Reagovat
    • 1.10.2024 (15.00)
      Trvalý odkaz

      Ahoj Pavle! Čamburínu doporučuju potrénovat nejen vám! :) Tam je hodně skrytých bodů, které zdaleka tolik nebolí jako ty z trati. :)
      Věřím, že se u nás zase objevíte, ale raději miřte na letní verzi, podzimní aktuálně neplánujeme. I když přerušit tuhle tradici se mi nechce. :)

      Reagovat
  • 30.9.2024 (21.14)
    Trvalý odkaz

    Ahoj Kobylky !!!
    Protože se snažíme vždycky být jedničky (někdy i 0), chci být i první s komentářem.
    Především obrovské DÍKY za finanční pomoc obci, kde jsem vyrůstal, a která byla už podruhé za necelých 30 let postižena velkou přírodní katastrofou. Peníze opravdu pomůžou potřebným.
    Ztracené kobylky jsou už zavedená značka a všechny vaše akce jsou pro nás zárukou parádně strávených víkendů. Rozcestníkové nebyly výjimkou, o5 jsme se královsky bavili, rádi jsme mrzli, mokli, smrkali…
    Nepřestaneme obdivovat Vaše nasazení a zapálení pro téma a jeho propracovanou přípravu. Byla to zase parádní a povedená taškařice, už se těšíme na další.
    Ahoj na Čivavě !

    Reagovat
    • 1.10.2024 (14.58)
      Trvalý odkaz

      Děkujeme moc, Libore! A jsme rádi, žes nás, přesto, že jsme byli zase organizačně řádně unavený, vytáhl na parket a užili jsme si tak i večerní tanec! Těším se na vás na Čivavě! :)

      Reagovat

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..