Tento víkend jsem opět zavítal do rodného kraje a naplánoval jsem dorazit objetí všech rozcestníků na mapě pro podzimní Rozcestníkové kobylky. Stalo se.
Za všechna najíždění, která jsem během července a srpna absolvoval, jsem jich namapoval celkem 62. A protože jsem večer měl čas a chuť, udělal jsem i tu méně populární část a to škrtací. Po třech hodinách rozmýšlení zařvalo celkem 29 kontrol a na mapě pro vás jich tak zbylo 33. Velká většina z jich jsou rozcestníky Klubu českých turistů, jak bylo původně zamýšleno. Jenomže turistické trasy neprotkávají mapu tak, jak bych potřeboval, proto jsem si pomohl několika rozcestníky cyklotras (kdo by to čekal?!), ale také jedním rozcestníkem sjezdovek! Kontrol je schválně hodně v bližším prostoru kolem startu / cíle, aby dětské a hobby dvojice měly co sbírat. Další balík kontrol je pak blízko Semil, pro středně našlápnuté jezdce a pár rozdílových jsem jich poslal i mimo přímější postupy.
Mapa 1:32 000 je pěkně podrobná a dalo by se říct, že malá. Jenže terény jsou tu zvrásněné a přejíždět přes všechny kopce, aby se člověk dostal k Jizeře, Kamenici nebo třeba Vošmendě. Nejvýše položená kontrola je téměř v 700 metrech nad mořem, ta nejníže položená je pak ve výšce jen 310 metrů nad mořem. Spíše bych řekl, že to celé objet nepůjde. Velkou roli zahrají hospodské kontroly „stop-time“, které budou celkem tři a jejich návštěva vám nepřidá body, ale minuty navíc na projíždění mapy. Každá z nich 20 minut. Takže zkušení kavárenští povaleči budou mít možnost se ukázat! Cvaknutí této kontroly bude podmíněno konzumací čehokoliv z nabídky restauračního zařízení. Takže jestli si někdo dá guláš „se šesti“ nebo do sebe kopne třetinku limonády nebo dokonce něco menšího, bude mít vliv na další sběr kontrol.
Tolik asi dneska k mapě, kterou mám, až na jednu občerstvovačku „stop-time“, hotovou. Teda zatím jen načmáranou rukou, přesné překlopení do verze k tisku bude následovat v dalších týdnech. Stejně tak jako příprava všech lampiónků pro hladký rozvoz, na který si sice vezmu v pátek 27. září dovolenou, ale stejně budu rád, když mi jich polovinu zaveze Rob. Přeci jen budeme připravovat taky ceny a naše zázemí, takže nemusím lítat do večera po okolních kotárech.
Od posledního reportu máme už také domluvenou kapelu. Budou jí Bon&Bony a podle toho, co jsem od nich viděl, tak na Mexiku by z vás pak mohli vytáhnout poslední zbytky sil při trsání na nějakou rockovou pecku. Hrajou k tanci, tedy převzaté fláky, které všichni dobře známe. Takže se dopředu omlouvám těm, co se chtěli zaposlouchat do něčí vlastní náročnější produkce.
Tolik asi pro dnešek, abyste u toho neusnuli! :)

Všechny Rozcestníkové kontroly

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..