Sobotní pekelné počasí přímo vybízelo k tomu ochladit se na sjezdovkách. Neodolal jsem a zakousl se do kopců a kopečků od Sklenařic až po Benecko, abych hledal a našel první místa kontrol pro letošní podzimní Kobylky, Kobylky Vlekařské.
Hozenou rukavici Petra Marusiče, který po předchozích Dušičkových a Hasičských kobylkách, přišel s nápadem umístit kontroly na lyžařské vleky, bylo prostě potřeba sebrat. Včetně dnešních kontrol mám celkem již označeno a přesně namapováno 25 míst, kde by mohly být 14. října lampióny a to nejsem ani v půlce ježdění. Určitě tedy nastane neoblíbené škrtání, protože kontrol dám zřejmě zase 33. Ale zpátky ke včerejšímu výletu doslova za sedmero řek. :) Teda řek (Jizera), říček (Jizerka tekoucí z Míseček) a potoků (Františkovský, Vranský, Vejpalický, Roudnický a Lhotský), které do místní hornaté krajiny zařezávají takovým způsobem, že jsem začal váhat, jestli nejsou zvolené měřítko 1:40 000 a tomu odpovídající velikost prostoru, zbytečně velkorysé. Ale znáte nás, raději uděláme závod takový, aby neměl jednoznačnou vítěznou strategii a nabízel větší možnosti postupů.
Letos budou i terény, po kterých jste někteří volali a protože budou v říjnu louky na sjezdovkách zcela jistě přemrzlé a nezpůsobilé na senoseč, bude možné jezdit i po nich. Takže kromě příznivců tlačení (pro ty lepší jízda na kašpárka) se dočkáte také downhillových vložek. Myslím, že docela často uvidíte kontroly blízko sebe, ale jedna bude nahoře a druhá dole. Takový to prostě na sjezdovkách je. Ještě přemýšlím, ale myslím, že povolíme i jízdu na lanovce, pokud byste nějakou potkali a hodila se vám v postupu. Mimochodem, i letošní podzimní Kobylky budou bez legendy, protože všechny kontroly budou míst stejný popis. A protože odměňuji naše čtenáře, propichuji to, co je nanejvýš zřejmé, že to budou sloupy lyžařských vleků a lanovek. A nebojte se, nezavítáte jen do věhlasných zimních areálů, ale objevuji pro Vás i vleky dávno nepoužívané, i díky tipu od Ztracených Semilek na projekt Zapomenutých lyžařských vleků. Škoda, že jsem včera čtyři takové nenašel, protože je majitelé prodali nebo prostě rozebrali. Sakra, byly by na super místech!
Protože se v říjnu pojede za velmi odlišného počasí oproti současnému a také dny budou kratší, velmi pravděpodobně zůstaneme u limitu na 5 hodin. Co dále zvažuji zopakovat, protože se to loni osvědčilo, že by byl zase možný STOP-TIME v hospodě a to možná i 2x. A protože se „vítězná sestava nemění“, zopakujeme opět jako centrum závodu Mexiko a večerní zábavu s kapelou Kompress. Budeme zase mířit na cca 50 dvojic na startu, protože to je pak do hospody až až. Co ale zkusíme nového, že přidáme kategorii elektrokol. Měli jsme nějaké poptávky v minulých letech, že by borci a borky s baterkou taky chtěli zkusit orientaci v místním terénu, tak proč jim to nedopřát. Jak jeden z nich poznamenal, stejně to nevodhadnou a baterka jim někde cestou dojde! :)
Včerejšek mi ale nenadělil jen cca 2,2 km ve směru vertikálním na 85 km horizontálních, večer jsme s Habovejma vyrazili „k muzice“. Ve Zlaté Olešnici totiž hrál Kompress a my si chtěli užít jejich hudbu bez organizátorského stresu. A povedlo se, vůbec se mi o půlnoci nechtělo odcházet, akce to byla skvělá! Ale i tam jsem pracoval na Vlekařských, nemyslete si! :) Šli jsme s Pepou v našich „montérkách“, tedy v našich kobylkotrikách a hned u vstupu nám kromě lístků jeden z pořadatelů nahlásil, že „tohle logo zná“! Jak se záhy ukázalo, pán je znalec „vod orientačního fochu“, dokonce byl kdysi mistrem republiky v orientačním běhu a na 17. září chystá ve Zlaté Olešnici orientační pochod, pro který dokonce podrobně namapoval oblast zvanou Bradlo. A protože je i tam jeden vlíček, evidentně soukromý, podařilo se mi díky pánovi sehnat kontakt na majitele. To, že jsem za „zelenou“ pořídil i souhlas s umístěním kontrol na místním zlato-olešnickém vleku od místního starosty, jen podtrhlo včerejší vydařený den.
Ale včerejškem to neskončilo, dnes jsem jel na Turnovskou, kde jsem byl vyzvedávat nové a inovované popisy sloupů našeho Areálu pevných kontrol pod Turnovskou a cestou jsem si střihnul dva vleky poblíž a tedy i dvě další potenciální kontroly. Bylo milé, když jsem u Hvězdy potkal Ivetu Pachmanovou, co k nám na Kobylky jezdí a ona už hodnotila včerejší fotky, které jsem z najíždění dal na náš facebook. Abyste nebyli ochuzeni vy, co ksichtoknihu nemáte, fotky dávám i sem. Snad Vás to dostatečně naláká a na naši podzimní akci se přihlásíte. Teda jako bacha na marketing, v polovině října bude těžko takhle hezky! :) Mimochodem, registrace otevřeme určitě do konce července, takže už se párujte, protože to strašně uteče.


První najíždění Vlekařských kobylek

Vlekařské kobylky mají první kontroly

1 komentář u „Vlekařské kobylky mají první kontroly

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..